„O, aš suprantu vokiškai!” arba „visai nesunku skaityti vokiškai!“, – tokiomis smagiomis frazėmis prasidėjo pirmadienio rytas Pavasario progimnazijoje. Tai įspūdžiai, kai atėję į mokyklą mokytojai, traukė vokiškas frazes ir skaitė. Taip mokykloje prasidėjo vokiečių kalbos savaitė, kuri Lietuvoje jau tapo tradicinė, minint spalio 20-ąją – Vokiečių kalbos dieną. Pavasariečiai prisijungė prie Gėtės instituto organizuojamos ir visoje Lietuvoje vykdomos iniciatyvos „Ö kaip vokiškai?“.

Mokykloje skambėjo vokiška muzika, mokytojai ir mokiniai, kurie nesimoko vokiečių kalbos, skaitė įvairias frazes vokiečių kalba. Aštuntokai supažindino penktokus su vokiečių kalba ir pakvietė visus mokinius į Kahoot žaidimą „Ką žinai apie Vokietiją ir vokiečių kalbą?“.

Spalio 20-ąją aštuntų klasių mokiniai buvo pakviesti į Gabijos gimnaziją dalyvauti integruotoje vokiečių kalbos, geografijos ir istorijos viktorinoje „Ką žinai apie Vokietiją, vokiškai kalbančias šalis ir vokiečių kalbą?“. Joje mūsų mokyklos komanda pasirodė puikiai.

Vokiečių kalbos mokytoja Loreta Končiuvienė