Birželio 10–12 dienomis 6b, 7a, 7b, 7c, 7d, 8b, 8c klasių mokiniai vyko į pažintinę – patyriminę kelionę „Talinas – Stokholmas – Tartu“ 🛳.

Kelionės metu gilino žinias apie Estijos ir Švedijos istoriją, aplankė sostines Taliną ir Stokholmą. Įdomu buvo sužinoti, kad šių šalių praeitis persipynusi su Lietuvos istorija. Daug įspūdžių Tartu mokslo centre „AHHAA“. Tai vienas moderniausių muziejų pasaulyje. Vien įėjimas į šias patalpas užgniaužia kvapą ir priverčia prisiminti filmus apie ateitį. Čia išbandėme veidrodžių labirintą, Miunhauzeno bokštą, nuotykių liftu nusileidome į žemės gelmes, pasivažinėjome dviračiu ant lyno, pakabinto kelių metrų aukštyje. Tai visiškai saugu ir leidžia suvokti, ką jaučia cirko akrobatai. Buvo įdomu.

Mokytojos V. Taunė, V. Rakejevienė, R. Krūvelienė, D. Šakinienė

Grožėjomės Estijos sostinės senamiesčio vaizdais, Kadriorgo parku, Domo katedra, Piritos buriavimo centru. Stokholme aplankėme įspūdingus Karališkuosius rūmus, senąją katedrą, vaikščiojome senamiesčio siauromis ir jaukiomis gatvelėmis. Neišdildomą įspūdį paliko „Vazos muziejus“, kuriame eksponuojamas didingas, iš jūros dugno iškeltas karališkasis karo laivas. Gėrėjomės Tartu senamiesčiu. Grožėdamiesi skulptūra „Besibučiuojantys studentai” taškėmės fontano purslais. Moderniausiame muziejuje „AHHAA” pasinėrėme į mokslo pasaulį. O kiek dar džiugių prisiminimų kruiziniame laive…

Ačiū auklėtojoms R. Sabaliauskienei, V. Juodeikienei ir D. Dimienei.

Informaciją pateikė 7b klasės mokinės.