Spalio mėn. Pavasario progimnazijoje, pirmų ir antrų klasių mokinukams, visuomenės sveikatos specialistė vedė „Sveikų dantukų“ pamokėlių kursą. Jų tikslas – mokymai vaikams diegiant teisingus burnos higienos įpročius, kad jie džiaugtųsi sveikais dantimis.

Vaikams primenama apie burnos sveikatą. Jei nevalys dantukų – juos skaudės, kaupsis apnašos ir bakterijos. Dantų muliažo pagalba rodomas dantukų valymo kelias. Kiek kartų reikia valyti dantukus? Kiek uždėti pastos ant dantų šepetėlio? Kaip valyti visą dantukų paviršių su šepetėliu? Kada keisti dantų šepetukus? Šie klausimai ir dar daug kitų aptarti pamokų metu.

Įgytas teorines žinias vaikai galės įtvirtinti praktiškai gavę burnos priežiūros rinkinius: pirmokėliai – dantų šepetuką ir kalendorių, Sveikos šypsenos pažadas – klijuojant lipdukus, o antrokėliai – dantų valymo laikui skaičiuoti – laikroduką, bei tabletes su paruošta instrukcija kaip naudotis. MIRA-2-TON – tai kramtomos tabletės apnašų indikacijai. Šios tabletės yra puikus būdas nustatyti dantų valymosi kokybę ir suprasti, kurios dantų vietos turi būti valomos kruopščiau. Visas šias priemones, pagal Mažeikių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos priemones vaikų burnos sveikatos gerinimo projektą, visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokyklose įteiks pirmokėliams ir antrokėliams – KAD DANTUKAI BŪTŲ SVEIKI IR GRAŽŪS!!!

Informaciją pateikė visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje Gražina Draugšienė